Gyakran Ismételt Kérdések

Az oldal létrehozását a személyes találkozásokkor általatok feltett kérdések inspirálták.
Ezeket a kérdéseket teszitek fel leggyakrabban, a lista folyamatosan bővül.

1. A VADGESZTENYE MICELLÁS VÍZ A SMINKET IS ELTÁVOLÍTJA?
Igen, választhatod akkor is, ha nemcsak a napi szennyeződést szeretnéd eltávolítani, hanem szemfestéket, -spirált, alapozót… stb. 

2. MELYIKET AJÁNLOD SMINKELTÁVOLÍTÁSRA, A COLOURLESS SMINKELTÁVOLÍTÓ TEJET VAGY A VADGESZTENYE MICELLÁS VIZET?
Mindkettővel könnyen el tudod távolítani a sminket, ezért az dönt, milyen típusú a bőröd és/vagy milyen arcápolási szokásaid vannak. 

  • Ha vízhiányos, száraz bőröd van, vagy már látszanak az öregedés jelei, akkor a Colourless sminkeltávolító nagyon is neked való, hiszen krémes állaga bőrpuhító-hidratáló hatású, a további összetevői könnyedén és tökéletesen oldják a vízálló sminket.
    Miért fontos ez? Mert az ultrakönnyű sminkeltávolításnak köszönhetően nem fogod „gyűrni”, dörzsölni a bőröd, különösen az érzékeny szemkörnyéken, ahol a ráncok elsőként alakulnak ki. 
  • Ha a tudatos arcápolási rutint követed, akkor mindkettőt javaslom, de más-más célból. A tökéletesen tiszta arcbőrért használd először a Colourless sminkeltávolítót, utána az esetleges maradék szennyeződést távolítsd el a Vadgesztenye micellás vízzel.
    Mi értelme van ennek? Ezzel a módszerrel hosszú távon elejét tudod venni a bőröregedésnek, illetve ha már látható jelei vannak, késleltetni tudod a ráncok mélyülését.
    Ha ésszerűen táplálod, véded és erősíted bőrödet, nagyobb esélyed van arra, hogy idős koráig friss és életerős maradjon.

3. NEM SMINKELEM MAGAM, NINCS SZÜKSÉGEM SMINKELTÁVOLÍTÓRA
Teljesen rendben van, ha nem használsz dekorkozmetikumokat, bár ha öregedő, száraz, vízhiányos bőröd van, szuper ötlet lehet, a Colourless sminkeltávolítót napi arclemosóként használni. Bőrpuhító hatását, krémes állagát már rövid távon is látni fogod, hosszú távon pedig szemmel láthatóan rugalmasabb bőröd lehet.

4. HA A COLOURLESS SMINKLEMOSÓNAK HIDRATÁLÓ HATÁSA VAN, HASZNÁLHATOM HIDRATÁLÓ KRÉM HELYETT?
Bár a Colourless sminklemosó tejnek állaga és olajtartalma miatt valóban hidratáló hatása van, nem tanácsos vele helyettesítened a nappali vagy éjszakai arckrémedet. Először is használat után mindenképpen le kell mosni, másrészt nincsenek benne hatóanyagok, amik a hidratáló krémben viszont bőségesen megtalálhatók (Be Strong vadgesztenyekrém, Deep Sleep Q10-feketeribizli éjszakai krém…. stb.).


5. A VADGESZTENYE MICELLÁS VÍZBEN VAN ALKOHOL? AKKOR BIZTOSAN SZÁRÍTANI FOGJA A BŐRÖMET!
Igen, van egy kis alkoholtartalma, hiszen a gyógynövények kivonatolásához alkoholt is használnak. De csak ennyit tartalmaz, ezért légy egész nyugodt, ez a mennyiség nem fogja sem irritálni, sem szárítani a bőröd, sőt, az érzékeny szemkörnyéken is használható.

6. A BLISSFUL DAYS ARCKRÉMET CSAK ADDIG KELL HASZNÁLNI, AMÍG PATTANÁSOK VANNAK AZ ARCON?
Erre a kérdésre túl egyszerű lenne igennel vagy nemmel válaszolni. 
A választ elsőként az arckrémben található összetevők között kell keresni, ezen belül is azok között, amik befolyásolják a faggyúmirigy működését. Ezek (pl. a B3-vitamin, azaz niacinamid) "megtanítják" a faggyúmirigyet arra, hogy kevesebb faggyút termeljen, azaz idővel kiegyensúlyozott lesz a bőrfelszíni lipid mennyisége.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy kevésbé tűnik fényesnek az arcbőr. Ha ez a "nevelő célzatú" összetevő eltűnik a napi bőrápolásból, előfordulhat, hogy idővel a pattanások, mitesszerek száma is megszaporodik. 
Persze ez sok más tényezőtől is függ, pl. hogy milyen életkorban vagy, hogyan táplálkozol, mozogsz-e eleget, milyen szokásokat alakítottál ki, és még sorolhatnám. 

7. Mennyi ideig elég egy tégely Be Strong vadgesztenyekrém?
A szokásos 50 ml helyett 60 ml krémet tartalmaz egy tégely, ez rendszeres napi használat mellett kb. 3 havi adagot jelent, bár vannak, akik ennél tovább is használnak egy tégelyt.
A kicsi, aromaterápiás változat (30 ml) kb. 2 hónapra elegendő napi használat mellett.

8. Nem érzékeny a bőröm, nem nekem készültek a termékek.
Nem is tudod, milyen szerencsés vagy, hogy nem küzdesz semmilyen bőrérzékenységgel! Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem is használhatod őket. Az organikus összetevőkre, bio növényi kivonatokra a normál bőrnek is szüksége van, hiszen ezeket a természetes összetevőket "felismeri" a bőr, tudja őket hasznosítani, ellentétben a szilikonszármazékokkal, és más "töltelékanyagokkal", amik nemcsak a bőrt, de a környezetet is terhelik.
Kérd a segítségemet, írj egy e-mailt, ha bizonytalan vagy a választásban!